Sodobna tehnologija barvanja (NitroThermSpray)

plut nitrothermspray

V naših delavnicah se trudimo slediti novostim ter trendom, saj se zavedamo, da je treba iti s časom naprej ter si prizadevamo, da bi vsako delo oddelali na najvišjem nivoju zato pri procesu barvanja uporabljamo NitrothermSpray za najboljše rezultate.

NitrothermSpray je mednarodno priznan proces kateri se vedno bolj uporablja v svetu barvanja.

Za kaj gre?
Za nanašanje barve preko pištole se namesto stisnjenega zraka uporablja ogrevan, ioniziran dušik, ki ga proizvaja naprava.  Z zamenjavo stisnjenega zraka za dušik tako vstopni tlak zmanjšamo za prb. 40% kar privede do zmanjšanja prekomernega prašenja ter posledično zmanjšanja porabe barve za 30%. Prav tako pa je pa zelo pomembno dejstvo, da pri uporabi dušika trenje v šobi pištole ne povzroča kapljic nabitih z električnim nabojem zato ne prihaja do prekomernega prašenja ter disperzije materiala kar nam omogoča lažje ter bolj kakovostne rezultate naših projektov.

Zaradi nižjega toplotnega raztezanja dušika so končni sloji nanosa manj obremenjeni zato je barva bolj odporna ter obstojna.

plut1a

Kako pomaga pri kakovosti?
– ni pomarančne površine
– odprava matirane površine
– boljši barvni toni in ujemanje
– gladka površina in višja kakovost nanosa barve
– odstranjevanje površinske vlage
– 100% nadzor izvajanja
– tanjši sloji nanašanja

Ta tehnologija pa je poleg tega, da bolje služi nam ter vašim vozilom prav tako boljša za okolje. In sicer zmanjšuje porabo topil do 50%, manjša VOC emisije ter omogoča vračilo čistega kisika nazaj v okolje!

Vir: https://www.nitrothermspray.eu/